Chapter 35

Last update by madeleine.solano-garretson on 02/16/2014
5521 People have viewed this Quiz
  • Share

17) Which cells are no longer capable of carrying out the process of DNA transcription?A) xylemB) sieve tube elementsC) companion cellsD) A and B onlyE) A, B and C

Answer:
Answer: D

View Chapter 35 as Flashcard Deck

Related Quiz Content
  • madeleine solano garretson
    Answered in Chapter 35
    18) __________ is to xylem as __________ is to phloem.A) Sclerenchyma cell; parenchyma cellB) Apical meristem; vascular cambiumC) Vessel element; sieve-tube memberD) Cortex; pithE) Vascular cambium; cork cambium
    Answer: C
  • madeleine solano garretson
    Answered in Chapter 35
    19) CO2 enters the inner the inner spaces of the leaf through the

    A) cuticle.
    B) epidermal trichomes.
    C) stoma.
    D) phloem.
    E) walls of guard cells.
    Answer: C
  • madeleine solano garretson
    Answered in Chapter 35
    20) Which of the following are the water-conducting cells of xylem, have thick walls, and aredead at functional maturity?
    A) parenchyma cells
    B) collenchyma cells
    C) clerenchyma cells
    D) tracheids and vessel elements
    E) sieve-tube elements
    Answer: D
  • madeleine solano garretson
    Answered in Chapter 35
    21) Which of the following are sugar-transporting cells in angiosperms?
    A) parenchyma cells
    B) collenchyma cells
    C) clerenchyma cells
    D) tracheids and vessel elements
    E) sieve-tube elements
    Answer: E
  • madeleine solano garretson
    Answered in Chapter 35
    22) Which of the following are relatively unspecialized cells that retain the ability to divide andperform most of the plantʹs metabolic functions of synthesis and storage?
    A) parenchyma cells
    B) collenchyma cells
    C) clerenchyma cells
    D) tracheids and vessel elements
    E) sieve-tube elements
    Answer: A
  • madeleine solano garretson
    Answered in Chapter 35
    23) Which of the following have unevenly thickened primary walls that support young,growing parts of the plant?

    A) parenchyma cells
    B) collenchyma cells
    C) clerenchyma cells
    D) tracheids and vessel elements
    E) sieve-tube elements
    Answer: B
  • madeleine solano garretson
    Answered in Chapter 35
    24) Which of the following have thick, lignified walls that help support mature, nongrowing parts of the plant?

    A) parenchyma cells
    B) collenchyma cells
    C) clerenchyma cells
    D) tracheids and vessel elements
    E) sieve-tube elements
    Answer: C
  • madeleine solano garretson
    Answered in Chapter 35
    25) The vascular bundle in the shape of a single central cylinder in a root is called the
    A) cortex.
    B) stele.
    C) endodermis.
    D) periderm.
    E) pith.
    Answer: B
  • madeleine solano garretson
    Answered in Chapter 35
    26) One important difference between the anatomy of roots and the anatomy of leaves is that

    A) only leaves have phloem and only roots have xylem.
    B) the cells of roots have cell walls and leaf cells do not.
    C) a waxy cuticle covers leaves but is absent in roots.
    D) vascular tissue is found in roots but is absent from leaves.
    E) leaves have epidermal tissue but roots do not.
    Answer: C
  • madeleine solano garretson
    Answered in Chapter 35
    28) A student examining leaf cross sections under a microscope finds many loosely packed cells with relatively thin cell walls. The cells have numerous chloroplasts. What type of cellsare these?
    A) parenchyma
    B) xylem
    C) endodermis
    D) collenchyma
    E) sclerenchyma
    Answer: A
  • madeleine solano garretson
    Answered in Chapter 35
    29) Plants contain meristems whose only function is to
    A) attract pollinators.
    B) absorb ions.
    C) photosynthesize.
    D) divide.
    E) produce flowers.
    Answer: D