Biology Chapter 6

Last update by pro_fah_com on 12/07/2012
291102 People have viewed this Quiz
  • Share

32) Which of the following contains its own DNA and ribosomes?
A) lysosome
B) vacuole
C) mitochondrion
D) Golgi apparatus
E) peroxisome

Answer:
Answer: C
Topic: Concept 6.5
Skill: Knowledge/Comprehension


View Biology Chapter 6 as Flashcard Deck

Related Quiz Content
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    33) Which of the following contains enzymes that transfer hydrogen from various substrates to oxygen?
    A) lysosome
    B) vacuole
    C) mitochondrion
    D) Golgi apparatus
    E) peroxisome
    Answer: E
    Topic: Concept 6.5
    Skill: Knowledge/Comprehension
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    34) Grana, thylakoids, and stroma are all components found in
    A) vacuoles.
    B) chloroplasts.
    C) mitochondria.
    D) lysosomes.
    E) nuclei.
    Answer: B
    Topic: Concept 6.5
    Skill: Knowledge/Comprehension
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    35) Organelles other than the nucleus that contain DNA include
    A) ribosomes.
    B) mitochondria.
    C) chloroplasts.
    D) B and C only
    E) A, B, and C

    Answer: D
    Topic: Concept 6.5
    Skill: Knowledge/Comprehension
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    36) The chemical reactions involved in respiration are virtually identical between prokaryotic and eukaryotic cells. In eukaryotic cells, ATP is synthesized primarily on the inner membrane of the mitochondria. Where are the corresponding reactions likely to occur in prokaryotic respiration?
    A) in the cytoplasm
    B) on the inner mitochondrial membrane
    C) on the endoplasmic reticulum
    D) on the inner plasma membrane
    E) on the inner nuclear envelope
    Answer: D
    Topic: Concept 6.5
    Skill: Knowledge/Comprehension
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    37) A biologist ground up some plant leaf cells and then centrifuged the mixture to fractionate the organelles. Organelles in one of the heavier fractions could produce ATP in the light, while organelles in the lighter fraction could produce ATP in the dark. The heavier and lighter fractions are most likely to contain, respectively,
    A) mitochondria and chloroplasts.
    B) chloroplasts and peroxisomes.
    C) peroxisomes and chloroplasts.
    D) chloroplasts and mitochondria.
    E) mitochondria and peroxisomes.
    Answer: D
    Topic: Concept 6.5
    Skill: Application/Analysis
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    38) Which of the following are capable of converting light energy to chemical energy?
    A) chloroplasts
    B) mitochondria
    C) leucoplasts
    D) peroxisomes
    E) Golgi bodies
    Answer: A
    Topic: Concept 6.5
    Skill: Knowledge/Comprehension
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    39) A cell has the following molecules and structures: enzymes, DNA, ribosomes, plasma membrane, and mitochondria. It could be a cell from
    A) a bacterium.
    B) an animal, but not a plant.
    C) a plant, but not an animal.
    D) a plant or an animal.
    E) any kind of organism.
    Answer: D
    Topic: Concept 6.5
    Skill: Knowledge/Comprehension
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    40) The mitochondrion, like the nucleus, has two or more membrane layers. How is the innermost of these layers different from that of the nucleus?
    A) The inner mitochondrial membrane is highly folded.
    B) The two membranes are biochemically very different.
    C) The space between the two layers of the nuclear membrane is larger.
    D) The inner membrane of the mitochondrion is separated out into thylakoids.
    E) The inner mitochondrial membrane is devoid of nearly all proteins.
    Answer: A
    Topic: Concept 6.5
    Skill: Knowledge/Comprehension
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    41) Why isn't the mitochondrion classified as part of the endomembrane system?
    A) It only has two membrane layers.
    B) Its structure is not derived from the ER.
    C) It has too many vesicles.
    D) It is not involved in protein synthesis.
    E) It is not attached to the outer nuclear envelope.
    Answer: B
    Topic: Concept 6.5
    Skill: Synthesis/Evaluation
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    42) The peroxisome gets its name from its interaction with hydrogen peroxide. If a liver cell is detoxifying alcohol and some other poisons, it does so by removal of hydrogen from the molecules. What, then, do the enzymes of the peroxisome do?
    A) combine the hydrogen with ATP
    B) use the hydrogen to break down hydrogen peroxide
    C) transfer the harmful substances to the mitochondria
    D) transfer the hydrogens to oxygen molecules
    Answer: D
    Topic: Concept 6.5
    Skill: Application/Analysis
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    43) How does the cell multiply its peroxisomes?
    A) They bud off from the ER.
    B) They are brought into the cell from the environment.
    C) They are built de novo from cytosol materials.
    D) They split in two after they are too large.
    E) The cell synthesizes hydrogen peroxide and encloses it in a membrane.


    Answer: D
    Topic: Concept 6.5
    Skill: Knowledge/Comprehension