Biology Chapter 6

Last update by pro_fah_com on 12/07/2012
291048 People have viewed this Quiz
  • Share

24) In animal cells, hydrolytic enzymes are packaged to prevent general destruction of cellular components. Which of the following organelles functions in this compartmentalizatio n?
A) chloroplast
B) lysosome
C) central vacuole
D) peroxisome
E) glyoxysome

Answer:
Answer: B
Topic: Concept 6.4
Skill: Knowledge/Comprehension


View Biology Chapter 6 as Flashcard Deck

Related Quiz Content
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    25) Which of the following statements correctly describes some aspect of protein disposal from prokaryotic cells?
    A) Prokaryotes are unlikely to be able to excrete proteins because they lack an endomembrane system.
    B) The mechanism of protein excretion in prokaryotes is probably the same as that in eukaryotes.
    C) Proteins that are excreted by prokaryotes are synthesized on ribosomes that are bound to the cytoplasmic surface of the plasma membrane.
    D) In prokaryotes, the ribosomes that are used for the synthesis of secreted proteins are located outside of the cell.
    E) Prokaryotes contain large pores in their plasma membrane that permit the movement of proteins out of the cell.

    Answer: C
    Topic: Concept 6.4
    Skill: Application/Analysis
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    26) Tay-Sachs disease is a human genetic abnormality that results in cells accumulating and becoming clogged with very large and complex lipids. Which cellular organelle must be involved in this condition?
    A) the endoplasmic reticulum
    B) the Golgi apparatus
    C) the lysosome
    D) mitochondria
    E) membrane-bound ribosomes

    Answer: C
    Topic: Concept 6.4
    Skill: Application/Analysis
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    27) The liver is involved in detoxification of many poisons and drugs. Which of the following structures is primarily involved in this process and therefore abundant in liver cells?
    A) rough ER
    B) smooth ER
    C) Golgi apparatus
    D) Nuclear envelope
    E) Transport vesicles


    Answer: B
    Topic: Concept 6.4
    Skill: Knowledge/Comprehension
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    28) Which of the following produces and modifies polysaccharides that will be secreted?
    A) lysosome
    B) vacuole
    C) mitochondrion
    D) Golgi apparatus
    E) peroxisome

    Answer: D
    Topic: Concept 6.4
    Skill: Knowledge/Comprehension
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    29) Which of the following contains hydrolytic enzymes?
    A) lysosome
    B) vacuole
    C) mitochondrion
    D) Golgi apparatus
    E) peroxisome

    Answer: A
    Topic: Concept 6.4
    Skill: Knowledge/Comprehension
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    30) Which of the following is a compartment that often takes up much of the volume of a plant cell?
    A) lysosome
    B) vacuole
    C) mitochondrion
    D) Golgi apparatus
    E) peroxisome

    Answer: B
    Topic: Concept 6.4
    Skill: Knowledge/Comprehension
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    31) Which is one of the main energy transformers of cells?
    A) lysosome
    B) vacuole
    C) mitochondrion
    D) Golgi apparatus
    E) peroxisome
    Answer: C
    Topic: Concept 6.5
    Skill: Knowledge/Comprehension
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    32) Which of the following contains its own DNA and ribosomes?
    A) lysosome
    B) vacuole
    C) mitochondrion
    D) Golgi apparatus
    E) peroxisome
    Answer: C
    Topic: Concept 6.5
    Skill: Knowledge/Comprehension


  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    33) Which of the following contains enzymes that transfer hydrogen from various substrates to oxygen?
    A) lysosome
    B) vacuole
    C) mitochondrion
    D) Golgi apparatus
    E) peroxisome
    Answer: E
    Topic: Concept 6.5
    Skill: Knowledge/Comprehension
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    34) Grana, thylakoids, and stroma are all components found in
    A) vacuoles.
    B) chloroplasts.
    C) mitochondria.
    D) lysosomes.
    E) nuclei.
    Answer: B
    Topic: Concept 6.5
    Skill: Knowledge/Comprehension
  • twiggiexd
    Answered in Biology Chapter 6
    35) Organelles other than the nucleus that contain DNA include
    A) ribosomes.
    B) mitochondria.
    C) chloroplasts.
    D) B and C only
    E) A, B, and C

    Answer: D
    Topic: Concept 6.5
    Skill: Knowledge/Comprehension